Het aantal fietsers stijgt exponentieel. Na een daling afgelopen jaren neemt het aantal ongevallen toe. Waar op te letten als u onverhoopt een fietsongeval hebt?
We fietsen wat af, naar werk, opleiding, voor ontspanning of voor onze eigen vitaliteit. Op een stadsfiets, bakfiets, racefiets, mountainbike, ligfiets en op snelle en minder snelle e-bikes. Gelukkig blijven de meeste ongevallen beperkt tot schaafwonden of beschadigingen aan de fiets. Soms is er sprake van ernstig letsel. En dan is naast medische zorg ook juridische bijstand nodig.
Omdat fietsers bij een ongeval een extra grote kans op schade hebben worden zij na een aanrijding met een motorvoertuig door de wet extra beschermd. Wist u dat u als fietser, ook bij eigen schuld, bij een ongeval met een motorvoertuig recht heeft op minimaal vijftig procent schadevergoeding? En wist u dat een kind, jonger dan veertien jaar, recht heeft op honderd procent vergoeding na een fietsongeluk?
Vaak laat een fietser de aansprakelijkheid na een ongeval zitten waardoor de fietser met, soms blijvende, schade achter blijft. Wij kunnen uw (juridische) zorg uit handen nemen en u bijstaan bij het claimen van uw schade. Na een ongeval is het raadzaam op onderstaande punten te letten:
- schakel bij letselschade de politie in en laat een proces verbaal opmaken
- fotografeer of noteer het kenteken
- noteer naam en adres van de bestuurder van het voertuig en de naam van de verzekering
- noteer namen en contactgegevens van getuigen van het ongeval
Bent u slachtoffer? Dan raden wij u aan om juridische hulp in te schakelen. Wij helpen u graag verder waarbij onze kosten die u kwijt bent voor rechtsbijstand, na erkenning van de aansprakelijkheid, door de wederpartij worden betaald.