Gimbrère Opleidingen
Gimbrère Advocaten in Breda is uniek met een eigen theater waar advocatuur en cultuur samenkomen. Het Gimbrère Theater is niet alleen een ruimte waar creative ideeën tot stand komen, maar met een eigen opleidingsprogramma staat het tevens symbool voor de kwaliteit die door onze specialisten geboden wordt.
Het niveau van de opleidingen mag als hoog worden gezien, al was het maar omdat de docenten normaal gesproken onder andere werkzaam zijn als rechter, raadsheer, gerechtsdeurwaarder of universitair docent. Doordat er tussen de 20 en 40 deelnemers aan een cursus deelnemen wordt een laagdrempelige sfeer gecreëerd, waardoor de nodige interactie zal ontstaan.
Het cursusprogramma zoals aangeboden in het Gimbrère Theater is tevens toegankelijk voor (collega) advocaten die staan ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De cursussen vinden plaats op werkdagen van 16:30 uur tot 20:00 uur inclusief een half uur pauze. Aansluitend aan de cursus zal een borrel plaatsvinden. Naast dat de cursussen inhoudelijk zeer interessant en van hoog niveau zijn, is het dus ook een goed moment om in een gemoedelijke sfeer de collega advocaten te ontmoeten. Na afloop van de cursus zal een certificaat worden uitgereikt voor de behaalde PO-punten.
Op deze pagina vindt u het complete opleidingsprogramma.
Cursus aanbod
Cursus Actualiteiten Beslag- en Executierecht
Investeer in je professionele juridische kennis!
Beslag- en executierecht & actualiteiten conservatoir beslag
In samenwerking met LAVG en Van Arkel organiseren wij de opleiding "Beslag- en executierecht & actualiteiten conservatoir beslag"
Beslag- en executierecht & actualiteiten conservatoir beslag
In samenwerking met LAVG en Van Arkel organiseren wij de opleiding "Beslag- en executierecht & actualiteiten conservatoir beslag"
Stellen en bewijzen (producties)
Wie procedeert in een civiel geschil dient er rekening mee te houden dat de wederpartij de betrokken stellingen zal bestrijden, ook als dit buiten rechte niet is geschied of die stellingen zelfs zijn erkend. In de meeste gevallen komt het dan op bewijzen aan. In dat kader is van belang aan welke partij de bewijsopdracht wordt gegeven omdat bewijslast tevens bewijsrisico impliceert.
Algemene voorwaarden en exoneratie bedingen
Aan de orde komen de informatieplicht en de inhoudstoetsing van algemene voorwaarden. Boek 6. Boek 7, de ambtshalve toetsing, de 1-2-3-methode van Rijken. De tweede helft van de cursus bespreekt de docent het thema ‘exoneratieclausules’; vanuit de historie richting het maken van een niet onredelijk bezwarend exoneratiebeding.
Beslag leggen en beslag laten opheffen
Beslag is, in het algemeen en als men de voorschriften van de beslagsyllabus in de gaten houdt, zo gelegd. Wel zijn er een aantal punten die, zeker bij specifieke beslagen, om aandacht vragen, zowel wat betreft omschrijvingen, termijnen als formaliteiten. Daarnaast is altijd de vraag of men, afgezien van goederen voor de openbare dienst, op werkelijk alles in principe beslag kan leggen.
Actualiteiten burgerlijk procesrecht
Bij de bespreking van de uitspraken komt aan de orde wat men in eigen procedures dient te doen om hetzij te profiteren van de toegelichte uitspraak, hetzij niet in dezelfde situatie verzeild te raken. De deelnemers kunnen daarbij punten uit door hen zelf behandelde procedures laten toetsen aan de materie uit de betreffende uitspraak.
Executie van zekerheden versus executie van beslag
Waar beslag een duidelijke en scherp omlijnde vorm van het zoeken van verhaal voor een vordering die men op een ander heeft is, heeft men bij zekerheidsrechten een scala van mogelijkheden. De meest bekende zijn natuurlijk pand en hypotheek, op de voet gevolgd door retentierecht.
Wilsgebreken en hun rol in de civiele procedure met accent op dwaling, bedrog en misbruik van omstandigheden
Het komt regelmatig voor dat een partij bij een afgesloten overeenkomst achteraf tot de conclusie komt dat hij die overeenkomst niet had moeten sluiten. De vraag is dan of hij er nog vanaf kan. In een aantal gevallen kent de wet die mogelijkheid.
Procederen in hoger beroep
Wie in eerste aanleg ongelijk heeft gekregen en in hoger beroep wil komen, doet er goed aan de procedure in eerste aanleg nog eens na te lopen en zich af te vragen wat anders had gekund c.q. gemoeten. Verder zijn relevant de gronden c.q. de motivering op basis waarvan men ongelijk heeft gekregen. Zijn die aan te tasten?
Jurisprudentie & nieuwe ontwikkelingen arbeidsrecht
Tijdens dit onderdeel zal aandacht worden besteed aan de WWZ en aan de inmiddels ontstane jurisprudentie, meer in het bijzonder de jurisprudentie op de zogenaamde persoonsgebonden gronden als bedoeld in artikel 7:669 BW. Verder zal aandacht worden besteed aan eisen waaraan moet worden voldaan qua stelplicht en onderbouwing van die gronden.
Variëteit aan leuke- en niet leuke uitspraken en hints voor de rechtspraktijk al dan niet in het consumentenrecht
Dit gaat over het nieuwe paardenrecht, de tegelijk schietende jagers, DES, de VW-ellende, de Vueling-ellende, Jinek en de annuleringskosten, zorgplichten van banken, en wat niet al; laat u zich verrassen!
Diverse bewijsmiddelen, getuigenbewijs, deskundigenbericht en andere vormen van bewijslevering
Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan de diverse mogelijkheden om bewijs te leven en de aan die mogelijkheden verbonden voordelen en bezwaren. De gang van zaken bij het aanzeggen van getuigen als ook bij het verhoor ter zitting wordt onder de loep genomen inclusief een aantal veelvuldig rijzende problemen.
Forensisch onderzoek in civiele zaken
Digitaal forensisch onderzoek, handschriftkundig onderzoek en onderzoek naar antedatering van documenten worden steeds vaker in het civiele rechts als bewijsmateriaal ingezet. Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de beschikbare onderzoeksmogelijkheden in civiele zaken. U weet na afloop de diverse onderzoeksmethoden op waarde te schatten en u krijgt meer inzicht.