BEGELEIDING BIJ EEN ONRECHTMATIG ONTSLAG
Een ontslag op staande voet is feitelijk een opzegging van de arbeidsovereenkomst zonder dat er een opzegtermijn in acht genomen wordt. Als u op staande voet wordt ontslagen zijn de (financiële) gevolgen vaak groot en niet te overzien. Het is de zwaarste vorm van ontslag en kan in feite alleen worden toegepast als de werknemer zich ernstig verwijtbaar gedragen heeft. Het betekent dan ook meer dan alleen een directe beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Ook het recht op een WW-uitkering vervalt. Als werknemer is het dan ook verstandig om het ontslag zo snel mogelijk aan te vechten. Maar hoe doet u dat? Had de werkgever een dringende reden? Is er rekening gehouden met uw persoonlijke omstandigheden? En heeft hij het u schriftelijk meegedeeld?
In deze fase is het verstandig direct een advocaat in te schakelen. Een advocaat van Gimbrère Advocaten kent de nodige valkuilen in dit proces. Een arbeidsrecht specialist kan proberen de werknemer zijn functie te laten behouden. Dit is wat het meest voorkomt en wat de werknemer vaak het liefste wil. Wil de werkgever de werknemer niet terug in dienst nemen dan kan de werknemer via de rechter het loon vorderen en zich inzetten voor een succesvolle loonvorderingsprocedure.
Bent u onrechtmatig ontslagen? Wij helpen u met een schadevergoeding. U wordt ontslagen en wilt uw ontslag aanvechten omdat u het niet eens bent met uw ontslag? Wij helpen u om uw werkzaamheden te kunnen hervatten en uw loon doorbetaald te krijgen. U hebt een aankondiging ontvangen van een ontslagprocedure bij UWV WERKbedrijf en hebt hulp nodig.
Heeft u vragen over (begeleiding bij een) onrechtmatig ontslag of speelt er een kwestie binnen uw organisatie rondom onrechtmatig ontslag op staande voet? Neemt u dan gerust contact op met een van onze arbeidsrechtspecialisten. Gimbrère Advocaten heeft ruime ervaring met het begeleiden van ontslagen wegens dringende redenen.
Veelgestelde vragen:
- Heb ik recht op een gouden handdruk of vergoeding bij ontslag?
- Wanneer heeft de werkgever geen ontslagvergunning nodig?
- Blijft een concurrentiebeding geldig na ontslag?
Mag ik ontslagen worden tijdens een proeftijd?
Mag ik tijdens ziekte ontslagen worden?